Leden

Koninklijke harmonie

Moed & Vlijt Kuurne

Home Harmonie Jeugdharmonie Drumband Majoretten

Harmonieorkest "Moed & Vlijt"

Ons harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Francis Bonte.

De muziek die zij brengen, bevat een breed repertoire, gaande van marsmuziek over film- en klassieke composities, tot ballads en popmuziek.

Het orkest verzorgt zowel straatoptredens als zittende concerten. De marching optredens zijn een unieke combinatie van muziek en choreografie, door de samenwerking met majorettes en drumband.

Ook het verzorgen van kerkelijke diensten, parades, stoeten, en andere vormen van optredens behoren tot de mogelijkheden.


Onze dirigent: Francis Bonte aan het woord

“Een groot voordeel voor mij als dirigent, was dat ik kwam van ‘tussen de muzikanten’. Ik wist precies wat de mensen verlangden. De mensen komen in de eerste plaats om hun hobby te beoefenen en bij te leren. Bovendien willen ze zich sociaal goed voelen en aanvaard worden in de vereniging. Dit is één van de grootste troeven in onze harmonie. Iedereen heeft respect voor elkaars kunnen. Dat is onze kracht en daardoor kunnen we veel bereiken. Ik ben niet de man die zich richt naar tornooien. De vereniging wil zich via concerten tonen aan een breed publiek. Daarom proberen we creatief te zijn in ons concertprogramma zodat het voor iedereen toegankelijk is en bovendien leerrijk voor de muzikanten. Daarnaast zorgen we ook dat we af en toe kunnen samenwerken met andere verenigingen. Dit heeft als enorm voordeel dat je elkaar, zowel de leden als het publiek, leert appreciëren elk binnen hun eigen vakgebied.”